Nyt knæ

 

Min opskrift på et godt knæ-forløb:


Nul alkohol 1 måned før og efter operationen. (videnskabelig bevist at 14 dage før og efter virker, men når så professorpigen fra København siger: ”jeg har set tallene, personligt vil jeg vælge 1 måned”, ja så fanger bordet jo ligesom.

Laserbehandling af operationsstedet. Jeg gav 540J morgen og aften første gang på operationsdagen, gør det stadig, men vil til at drosle ned. Så bliver det nok mest aften, da endorfinerne skal dæmpe mine nattesmerter, i stedet for ekstra piller. Såret lukkede øjeblikkeligt, fik 2 ekstra plastre med hjem som jeg måtte bruge, når det fra sygehuset var gennemblødt. Det var overhovedet ikke nødvendigt, kun ganske får små klatter.

Pas genoptræningen, men vurder. Mine solide muskler skal i al fald have betydelig mere vold end angivet i brochuren. Motionscyklen, ikke som motionsapparat, men til at strækker forsiden af benene. Det er en dræber, hvis man stiller sædet lavt, men det virker. Min søn siger jeg snyder, men et kvarter på sofaen med 4 elektroder fra elektroterapiapparatet (EMS funktionen) på benenes bagside er nu nemt. Kom faktisk til at halte fordi jeg trænede skævt (haserne på det ”nye” ben blev de mest smidige).

Såret får bindevævsmassage, men det har nu været så fint at det ikke rigtig er nødvendigt.

Jeg brugte smertestillende piller, den første uge efter den udleverede plan, derefter har jeg justeret efter behov.

Og ja, lægerne har vendt og vredet mine muskler, givet knæet en ”normal” stilling så nu skal det hele falde på plads, Så smerter ja, men fuld funktionsdygtig.