Din første massage?

Du er selvfølgelig spændt og måske også lidt nysgerrig med hensyn til, hvad der sker før, under og efter massagen. 

Det er ikke godt at indtage et større måltid umiddelbart før massagen, ligesom en stressende aktivitet modvirker massagens virkning. Nogle tager ligefrem et varmt bad før en helkropsmassage.

Når du ankommer, ikke ret meget før tiden, da jeg ofte er i gang med massage, vil vi starte med en samtale om dine forventninger til massagen. Jeg vil forklare lidt om, hvad jeg vil gøre og hvorfor. Samt fortælle hvordan netop disse ting vil virke på dig. I denne fase er det vigtig, at du siger din mening, både hvis der er noget, du undrer dig over eller noget, som du ikke vil være med til. Husk, det er dig, det drejer sig om.

Mens vi taler sammen lægger jeg dit lagen på briksen, lægger et tæppe frem og går ud for at vaske hænder. Hvorefter du kan klæde dig af bag forhænget, lægge dig på maven på briksen og dække dig til med tæppet. Nogle foretrækker at tage alt tøjet af, men hvor meget tøj, du vil tage af, er helt op til dig selv. Massagen udføres med olie direkte på huden, så beklædning kan være forstyrrende eller en direkte hindring for massagen. Trusser/underbenklæder er ikke i vejen for massagen, men nok en lille smule for rytmen og strøgene omkring hoftepartiet. Men igen, da massagen heller ikke virker på en utryg klient, er det også her dig, der har den afgørende beslutning.

Når massagen starter, vil jeg flytte tæppet til side, massere, og derefter lægge tæppet tilbage. Skulle du ønske yderligere et tæppe, beder du blot om det, lige som pøller til støtte for nakke og ben er til rådighed.

Massage, der gør ondt virker ikke. Så sig fra, hvis jeg tager for hårdt fat.

En helkropsmassage omfatter som regel ben, ryg skulderparti, nakke, mave og arme. Skulle der være områder, du ikke ønsker masseret er det blot at sige til. Du behøver ikke at komme med nogen begrundelse, men skulle jeg være anledningen, vil det hjælpe mig til at blive en bedre massør, hvis du siger det.

Når massagen er slut, vil jeg spørge, om der er noget, du ønsker gjort mere ved. Det sker ikke ofte, at nye klienter mangler noget, men synes du, jeg har sprunget noget over, bør du sige til. Så gentager jeg behandlingen.

Et resultat af massagen er, at du skal af med en masse affaldsstoffer. Så drik vand. Også næste dag. Og får du næste dag ondt i hovedet, så overvej, om du har husket at drikke.

Og hvad skal du så:

Du skal medbringe et lagen samt et lille håndklæde til aftørring af olie.

Du skal møde rimelig velsoigneret.

Du skal melde afbud (brug telefonsvareren, det er ok som afbud) i tilfælde af sygdom.

Du skal deltage aktivt i massagen ved mundtligt eller ved kropssprog at give din mening til kende.

Du skal ikke møde alt for tidligt, da jeg ofte vil være i gang med en anden klient.

Du skal huske at en af grundene til klinikkens lave priser er, at jeg ikke bruger penge på Dankort.

 

På gensyn til en forhåbentlig udbytterig massage.

Ole Gottliebsen