Bindevævsmassage, hvad er det?

Nogle betragter bindevævsmassage (bvm) som:

            en ren mekanisk/fysisk massageform

            en neural/hormonal terapi

            en fjernzoneterapi

 

Uanset hvilken model du som behandler arbejder ud fra, vil det være forkert at udelukke de andre!

Når man arbejder med bvm bearbejder man de spændinger, som opstår mellem de enkelte muskelhinder (myofacier), således at de enkelte muskler atter kan arbejde frit i forhold til hinanden og knoglerne nedenunder.

Under dette arbejde påvirkes samtidig det autonome nervesystem. Dette giver mulighed for ved påvirkning af bestemte områder på kroppen at stimulere reguleringen af bestemte indreorganer, fjernzoneterapimodellen, eller stimulere dårligt fungerende nervebaner med både følelsesmæssige og hormonale reaktioner til følge, neural/hormonalterapi.  

På min klinik bruges bvm dels som et praktisk supplement til den fysiurgiske massage, dels som en selvstændig massageform, hvor klienterne både får en stærk følelsesmæssig afslapning, men samtidig får en meget blød, varm og afslappet fornemmelse i kroppen. Man bør have god tid til at slappe af, efter en hel bindevævsmassage! Følelsesmæssigt ustabile mennesker skal tage en snak med terapeuten før massagen, men er begge indstillet på behandlingen, og risikoen for en tudbrølende klient på briksen, kan der opnås endda store resultater med denne behandlingsform.